Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3. fejezet- Vissza a földre

2011.10.24
Elizabeth elmesélte húgának, mit látott a könyvtárba. Susy csodálkozva nézett nővérére. Elizabeth azt is elmesélte, hogyan szerezhetik vissza Dacost.
- Szóval, a ló, ami a plafonon volt, olyan volt mint Dacos. De igazából Daciont, a szellemlovat ábrázolja. A könyvben az volt, hogy a szellem addig kísért, míg nem kpja vissza Daciont. És azt hiszi, hogy a te lovad az övé! És elvitte. Most dacos is szelllemló. A kísértet már nem kísért, ám a lóval újra, meg újra végigjárja a halálos utat, mígnem meg nem szerezzük tőle dacos lelkét.
- De hogyan csináljuk? Talán van valami varázsige?
- Igen. Legalábbis egy vers, amit nem tudom, milyen nyelven írtak. Ezt kell elmondanod, amikor teliholdkor megérinted Dacost. De ez kockázatos. Ugyanis te is feledésbe merülhetsz. De ennyit megteszel a lovadért, ugye?
- Hát persze!-ugrott fel Susy-Mikor undulink?
- Majd éjszaka.
Susy kissé elszomorodott, de tudta, hogy várni kell. Nővére után ment a konyhába. Elizabeth éppen ebédet akart csinálni. A szőke lány elővette a tojást és a lisztet, míg Elizabeth a többi kelléket és hozzávalót. 12:34-re már készen is volt a sütemény. A két testvér megette és kimentek az istállóba. Elizabeth nyerget rakott lova hátára és kivezette a pályára. Nyeregbe szállt és lépésbe indította Mámort.
A sárga ló kecsesen emelte lábait és úgy viselkedett, mint egy angyal. ma jó napja volt. Susy elégedetten nézte nővérét."Bárcsak én is lovagolhatnék dacos hátán? Vajon holvan és mit csinál? Jól van? De ma teliholdkor visszakapom, ha elmondom azt a verset, amit Elizabeth talált a könyvben."Susy fölemelte a zajra a fejét. A paták más ritmusban, hangosabban dobogtak. Mámor nyakát behajlította és úgy vágtatott az akadály felé. A lépcsőzetes legmagasabb ruda, közel 120 cm volt. A sárga csikó elrugaszkodott, teste megfeszült. Lábait behúzta és átrepült az akadány felett. Két hátsó lábával ugyan leverte a legfölső rudat, de Susy felállva tapsolt és Elizabert is adott neki egy kis lócsemegét, amelyet lovaglónadrágja zsebében talált.
- Nagyon ügyes vagy Mámor. Nagyon ügyes-paskolta meg Elizabeth lova nyakát.
- Ezt meg hogy csináltad- kérdezte Susy berohanva a pályára.
- Nem tudom. Talán ma jobb napja van és...
- Nem. ma nincsen jobb napja. Csak a szellem. A távozása és a biztonságérzet.
- Bitzos vagy ebben?
- Igen. Szerintem megnyugodott és úgy gondolta, lovasa kedvében jár-kacsintott nővérére Susy.
- Akárhogy is volt, az mindegy. Az a lányeg, hogy átugrotta, csupán 1 rudat vert le. És az is nagy haladás, hogy egyáltalán nekirugszkodott.
- Igen. Nagyon szépen halad a siker felé. Talán még nálam is jobb leszel.
- Felkészülhetsz a vereségre, drága Susy!
- Csak lelket öntök beléd! De ezt majd meglátjuk a versenypányán!

http://2.bp.blogspot.com/-JVvYj13d85I/TcBTp-2GnGI/AAAAAAAAAP4/rneSqqsg-5Q/s1600/1023326930_5_mFGY_large.jpeg